Среда, 15-05-2024, 09:41
Вітаю Вас
Здається саме час приєднатись до Respect-клубу! | RSS
 
www.respect.pp.net.ua
Головна сторінка | FATUM.AT.UA | Реєстрація | Вхід | Зробити стартовою | Зробити закладку
Меню сайта

Ваша думка
Что для вас значит интернет?
Всего ответов: 38

Rambler's Top100 META-Ukraine
Начало » 2007 » Февраль » 5 » Вперше компанія Microsoft почала боротися з українським піратством!
Вперше компанія Microsoft почала боротися з українським піратством!
Вперше компанія Microsoft почала боротися з українським піратством!

Український офіс корпорації Microsoft вперше з моменту свого заснування оголосив список компаній, проти яких порушені або готуються кримінальні справи за звинуваченням у використанні неліцензійного програмного забезпечення. Список компаній, що порушили права "Майкрософт" на інтелектуальну власність, склали за підсумками рейдів, проведених у грудні правоохоронними органами. Ініціатором перевірок виступив юридичний представник Microsoft - компанія «Лексфор».

До кримінальної відповідальності притягнені керівники ТОВ «ВКФ Лугвест» (Луганська область), ТОВ «Даріна», «Іралко Україна» (обидві - Львівська область), ТОВ «Новопласт», магазин «Мегабіт» (обидві - Одеська область), запорізький філіал підприємства «ХХI вік», а також декілька приватних підприємців, що займалися продажем контрафактної продукції. Більшість цих компаній - представники середнього і малого бізнесу, сегменту, в якому рівень піратства, за даними незалежних аналітиків, перевищує 90%.

«Майкрософт Україна» також продемонструвала дослідження, в якому експерти оцінили збитки, які завдають користувачі неліцензійних програм державі і приватним компаніям . Згідно з цими даними, через піратство бюджет не доотримує значних коштів. Щорічно в Україні виготовляється більше 1,2-1,5 млн персональних комп'ютерів. За оцінкою експертів, комплектація цих систем ліцензійним програмним забезпеченням (ПЗ) принесла б бюджету країни податкові відрахування у розмірі 150 мільйонів гривень.

Значним може бути збиток для компаній, проти яких будуть порушені кримінальні справи. Проте, проблему піратського ПЗ в Україні навряд чи вирішать найближчим часом. На думку експертів, ситуацію погіршує те, що в Україні існує ряд причин, що перешкоджають ефективній боротьбі з піратством. У їх числі - корупція в правоохоронних органах, неефективна політика щодо захисту прав на інтелектуальну власність, повідомляє газета по-Українськи.

www.respect.pp.net.ua

Просмотров: 1212 | Добавил: Respect | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календар новин
«  Февраль 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728


Украинская Баннерная Сеть

Globo Clicks
Друзі сайту

Статистика


Copyright Respect Inclusive © 2007

Дякуємо, що завітали!