Среда, 15-05-2024, 23:56
Вітаю Вас
Здається саме час приєднатись до Respect-клубу! | RSS
 
www.respect.pp.net.ua
Головна сторінка | FATUM.AT.UA | Реєстрація | Вхід | Зробити стартовою | Зробити закладку
Меню сайта

Ваша думка
Новини якого характеру Вас цікавлять?
Всего ответов: 38

Rambler's Top100 META-Ukraine
Начало » 2007 » Февраль » 16 » "Молоде радіо" запускає справжнє громадське мовлення в українському сегменті Інтернет
"Молоде радіо" запускає справжнє громадське мовлення в українському сегменті Інтернет
"Молоде радіо" запускає справжнє громадське мовлення в українському сегменті Інтернет


У четвер 15 лютого Інтернет-радіостанція Хвиля української музики "Молоде радіо" презентувала програми суспільно-інформаційного мовлення. Серед них - щоденна інформаційна програма "Хроніка дня", ток-шоу у прямому інтернет-ефірі "Політична реформа: що відбувається?", спільна українсько-німецької програми "Історія, яку ми живемо" та перший в Україні тижневий огляд блоґів (інтернет-журналів) – „Блоґерський тиждень".

Унікальність цих програм полягає у поєднанні переваг традиційного радіо та інтернет-медіа. Зокрема, вперше в Україні слухачі радіо мають можливість поставити запитання гостю у студії з будь-якої точки світу – за допомогою програми Skype . Оригінальними для нашого радіопростору є й тематика програм.

Запуск нових програм відбувається в рамках стратегії громадського мовлення Хвилі української музики "Молоде радіо". Як розповів директор радіостанції Станіслав Шумлянський, громадське мовлення "Молодого" полягає у трьох аспектах: 1) виборі тем, які не цікавлять комерційні та державні станції, але є цікавими для великої кількості слухачів; 2) орієнтації на слухача, а не спонсора радіо чи комерційний прибуток; 3) співпраці з громадськими організаціями, освітніми установами та іншими медіа, зокрема радіостанціями та інтернет-сайтами.

Проект "Хроніка дня", що реалізовується спільно з Могилянською школою журналістики за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні, полягає у створенні інформаційної програми з власними сюжетами кореспондентів "Молодого радіо". Про навчальну складову цього проекту розповів директор Могилянської школи журналістики Євген Федченко.

Мета іншої програми "Молодого радіо" - "Політична реформа: що відбувається?", як зазначив її автор та ведучий Павло Булгак, аналізувати поточні політичні події у розрізі саме змін до Конституції. Адже хоча тема політичної реформи присутня у кожному випуску новин, навіть у фахівців немає цілісного уявлення про те, наскільки поточні події обумовлені саме змінами до Конституції. Цю програму "Молоде радіо" створює за підтримки Фонду громадянських свобод.

Автор програми "Блоґерський тиждень" Дмитро Губенко також розповів про концепцію програми та пообіцяв усім присутнім найповніший огляд української блогосфери щотижня.

Презентуючи свої нові програми, "Молоде радіо" також ініціювало обговорення тем сучасного стану українського сегмента Інтернету. Про тенденції, а також останні зміни у ньому розповів заступник головного редактора журналу InternetUA Максон Пуговський.

Під кінець презентації команда Молодого радіо завявила про намір започаткувати процесс косолідації інтернет спільнот та соціальних інтернет мереж України у потужний елемент громадянського суспільства, зокрема реалізовувати спільні проекти з соціальною мережею журналістів „Хайвей”, та іншими інтернет ком’юніті уанету.

Хвиля української музики "Молоде радіо" працює у форматі громадського радіо та популяризує сучасну українськомовну музику. Створена у квітні 2005 року. З квітня 2005 до травня 2006 "Молоде радіо" цілодобово мовило на частоті 69.68 МГц у м.Києві. Із травня 2006 існує як незалежна українська онлайн-радіостанція.
Кількість прочитань: 20

Павло Булгак, вільний журналіст "ХайВей"

www.respect.pp.net.ua
---

Просмотров: 1157 | Добавил: Respect | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календар новин
«  Февраль 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728


Украинская Баннерная Сеть

Globo Clicks
Друзі сайту

Статистика


Copyright Respect Inclusive © 2007

Дякуємо, що завітали!